КОНФЕРЕНЦІЯ «КУХНЯ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ» У ХКТЕІ

21 лютого 2025 р. в ХКТЕІ відбулась І Всеукраїнська науково-практична конференція «Кухня Хмельниччини в гастрономічній культурі України: історія та сучасність». До заходу долучились близько 20 закладів вищої освіти, керівників закладів харчування, дослідників із Києва, Полтави, Луцька, Львова, Хмельницького: понад 70 авторів надіслали свої матеріали.

Автором ідеї та ініціатором гастрономічного напрямку дослідження був президент ХКТЕІ, професор Юрій ТЕЛЯЧИЙ.

Із вітальним словом до учасників наукового заходу звернувся в. о. президента ХКТЕІ Андрій МАТВЄЄВ.

Конференцію проведено з метою популяризації регіональної кухні та родинних рецептів, як важливих елементів культурної спадщини, з акцентом їхнього впливу на формування гастрономічної ідентичності та розвитку сучасної харчової індустрії.

Конференція працювала за напрямами:

ü    Українська кухня: від минулого до сьогодення.

ü    Давні рецепти страв Хмельниччини.

ü    Українські традиції гостинності та культура приготування страв.

ü    Сучасна гастрокультура Хмельниччини.

ü    Заклади громадського харчування та особистості в кулінарній сфері.

За результатами конференції буде видано збірник.

Дякуємо воїнам ЗСУ за можливість здійснювати професійну діяльність!

РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!

Адміністрація

 


 

Розробка сайту:  uaBiznes.info