МЕД – РІДКЕ ЗОЛОТО ПЛАНЕТИ
Не буде бджіл – загине людство
(Святі Зосима та Саватій)
20 травня 2024 р.в Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті завідувач кафедри соціально-гуманітарної підготовки, к. і.н. Володимир КОЦЮК у контексті вивчення освітньої компоненти «Бджільництво: історія та сучасність», провів відкриту лекцію-презентацію-дегустацію «Технологія виробництва продуктів бджільництва» для студентів ГРС (б)-11 та ГРС (скб)-21. Запрошені були також викладачі закладу.
Присутні отримали цікаву інформацію про продукцію, яку виробляють бджоли: мед, віск, квітковий пилок, пергу, маточне молочко та ін. Лектор охарактеризував корисні властивості продуктів бджільництва. Кожен мав змогу продегустувати не лише оригінальну бджолопродукцію, але і продукти купажування та переробки меду. Жвава дискусія, яка виникла в ході лекції, не залишила осторонь жодного із учасників – будь-які продукти бджільництва, навіть тільце комахи, цілюще впливають на людину.
З іншого боку, саме вивчення геному бджіл допомагає зрозуміти механізми адаптації та еволюції суспільства. Феномен існування бджоли, приклади їхнього життя є основою наукових досліджень у сфері біології, екології, медицини, технологій, комунікацій та еволюції соціальної поведінки.
Споживайте бджолопродукцію і відчуйте смак самої природи!
Кафедра соціально-гуманітарної підготовки