Саме звання кухаря-митця виборювали учасники конкурсу професійної майстерності «Кращий кухар споживчої кооперації Хмельниччини 2014 року», який відбувся у навчально-виробничому кафе ХКТЕІ «Меркурій» за ініціативою правління спілки споживчих товариств Хмельницької області...
Сходження на Олімп професійної майстерності
Кухар – одна з найдавніших і водночас найсучасніших професій. Адже від роботи кухарів залежить відпочинок, праця, навчання і здоров’я усіх людей. Досвідчений кухар – митець своєї справи, знавець технології приготування страв, винахідник і раціоналізатор, порадник, психолог і ювелір, сповнений фантазії. Саме звання кухаря-митця виборювали учасники конкурсу професійної майстерності «Кращий кухар споживчої кооперації Хмельниччини 2014 року», який відбувся у навчально-виробничому кафе ХКТЕІ «Меркурій» за ініціативою правління спілки споживчих товариств Хмельницької області.
Претенденти на почесне звання кращого кухаря області презентували фірмові страви та холодні закуски, демонструючи свої професійні вміння та фантазію.
Переможцями конкурсу стали:
І місце – Мельник Наталія Євгенівна, кухар ІІІ розряду (Кам’янець-Подільське РСТ);
ІІ місце – Степанюк Людмила Петрівна, кухар V розряду (Славутське РСТ); Мазур Тетяна Василівна, кухар IV розряду (Волочиське РСТ);
ІІІ місце – Терезюк Ірина Миколаївна, кухар V розряду (Красилівське РСТ); Шкодюк Наталія Терентіївна, технолог (Ізяславське РСТ); Мельник Наталія Євгенівна, кухар ІV розряду (Чемеровецьке РСТ).
Також нагороду отримала кухар VI розряду Теофіпольського РСТ Іванюшко Тетяна Леонідівна у номінації «За дотримання українських традицій».
Своєрідною родзинкою заходу стала презентація молекулярної кухні, підготовленої студентами ХКТЕІ, які вразили учасників конкурсу та членів журі своєю креативністю та інноваційністю, про що свідчить подяка за сучасні кулінарні тренди, вручена студентам напряму підготовки «Готельно-ресторанна справа».
Такі конкурси сприятимуть підвищенню професійної майстерності фахівців ресторанного господарства, поліпшенню якості та рівня обслуговування гостей, поширенню передового досвіду кращих кухарів регіону.