От і промайнула ще одна миттєвість життя! Подія незвичайна в історії вищого навчального закладу та незабутня для випускників, їх батьків та науково-педагогічного колективу інституту. Сталося те, про що всі так довго і натхненно мріяли. Навчальні роки наполегливої творчої праці привели до такого результату: молодші спеціалісти першого в ХКТЕІ випуску спеціальності «Організація виробництва» отримали свої дипломи! А також – гарну звістку: можливість продовжити навчання на бакалавраті та в магістратурі у рідних стінах ХКТЕІ.
Вони досі не встигли оговтатись від державного екзамену, у головах суцільний каламбур від тисяч великих і малих подій, з яких було зіткане студентське життя…
Попереду їх буде ще більше, але все, що зустрінеться на життєвому шляху, – це буде завтра, а сьогодні – прекрасне свято, що спонукає до теплих слів, щирих зізнань, душевних спогадів, час для починань і майбутніх перспектив…
03 березня 2015р. відбулися випускні урочистості з нагоди вручення дипломів молодшого спеціаліста спеціальності «Організація виробництва».
Ведучі святкового дійства Солом’яний Олександр та Блажкун Катерина - яскраво та динамічно занурили присутніх у атмосферу підвищеної урочистості і незвичайності самого заходу – концепцією випуску стала відповідь на запитання: який він, ідеальний рецепт успіху?
Випускників вітали працівники інституту, гості та батьки, а також педагоги які допомагали осягнути глибини фахових дисциплін. Вони дали настанови на майбутнє, поділилися своїми рецептами успіху, сповненими творчої витонченості та професіоналізму.
Ректор інституту Людмила Миколаївна Коваль щиро привітала випускників та вручила сертифікати на участь у Всеукраїнській конференції «WurstTech. М’ясопереробка» (м. Київ Пуща Водиця) кращим випускникам, які впродовж навчання гідно представляли інститут на різних рівнях.
Слова ректора звучали символічно для усіх присутніх, а особливо для випускників: «Перший випуск завжди є найкращим. І ніхто не може зрозуміти, чому. Це люди, які ризикнули. Цей випуск знаковий для інституту, кожен випускник – самодостатня особистість, і відчуваючи найбільшу відповідальність, вони намагались бути найкращими в усьому».
До привітань долучилися поважні гості, які завітали на свято: начальник відділу організаційно-кадрової роботи Хмельницької облспоживспілки – Петро Феліксович Борщинський та головний технолог виробництва Товариства з обмеженою відповідальністю «Мамин хліб» –Ірина Іванівна Савчук. Поділившись з випускниками своїм життєвим досвідом, гості дали декілька корисних порад для майбутнього професійного зростання кожного випускника.
З вітальними напутніми словами до випускників звернулися завідувач відділення Івасішина Наталія Феліксівна, керівник навчального відділу заочної освіти – Андрощук Людмила Сергіївна та куратор групи Демба Ольга Іванівна. Вони побажали своїм вже колишнім студентам світлого та щасливого життєвого шляху, здійснення мрій і всього задуманого, реалізації потенціалу і сумлінної праці на благо України. Вони запросили студентів, що вже мають дипломи «молодшого спеціаліста», продовжувати навчання за ступеневою освітою у стінах рідного інституту.
Від імені випускників виступили студентки групи ОВ-941 Лебединська Сніжана та заступник старости Крулик Олександра із щирими словами вдячності адміністрації, науково-педагогічному колективу, співробітникам інституту за створення умов для розвитку інтелекту, формування загальнолюдської моралі, можливості змінити себе та відкрити в собі приховані таланти… Батькам – за підтримку, допомогу та любов. Куратору – за натхнення та позитив. Та найбільш хвилюючими для випускників були спогади про перші роки навчання…
Усі з нетерпінням очікували рецепт успіху від випускників… І випускники запропонували власний рецепт… приготування хорошого заняття! Подаємо його в оригіналі.
Рецепт приготування хорошого заняття від дипломованих
організаторів виробництва
Необхідно взяти дюжину найкращих емоцій. Ретельно відібрати тільки ті, що позбавлені розчарувань, роздратування та злості.
Після того як ви відібрали ці дванадцять емоцій, розділіть їх на п'ять (або шість) занять, які вам доводиться проводити кожного вашого робочого дня.
Додайте до кожного свого заняття:
· 12 порцій мудрості,
· 11 порцій терпіння,
· 10 порцій хоробрості,
· 9 порцій працездатності,
· 8 порцій оптимізму,
· 7 порцій відданості своїй справі,
· 6 порцій вільнодумства,
· 5 порцій доброти,
· 4 порції відпочинку й турботи про здоров'я,
· 3 порції гумору,
· 2 порції такту,
· 1 порцію віри в кожного свого студента.
У пропорціях інгредієнтів можливі варіанти на розсуд тих, хто готує.
Для того, щоб додати гостроти та насолоди вашому заняттю, додайте до нього ложечку гарного настрою, скибочку нерозсудливості, за смаком розваги, обов'язково додайте гри і рясно посипте все гарним добрим гумором.
А тепер додайте любов до студентів і збийте все енергійними рухами, не допускаючи застою.
Поставте вашу страву на вогонь молодих сердець. Прикрасьте її посмішками, родзинками та гілочками радості.
Перед подачею студентам заняття сервірується спокоєм, самовідданістю та професіоналізмом викладача.
Та варто визнати, що кожній людині доведеться протягом життя чимало попрацювати над складанням свого власного рецепта. Тож удачі вам у цьому! Побільше успішних трудоднів і поменше трутнів на вашому життєвому шляху!
Організатори виробництва – це сформовані фахівці, здатні не дише давати теоретичні рецепти, але й демонструвати власні практичні вміння. Тому випускові урочистості прикрашав красивий, яскравий і дуже смачний торт, приготований випускницею та ведучою святкового дійства Катериною Блажкун.
Випуск спеціальності Організація виробництва – частина нашого життя. Разом із ним віддаляються славні, добрі, творчі сторінки життя, які вже стали історією нашої Альма-матер. Ми вітаємо випускників і бажаємо їм знайти застосування отриманим знанням, реалізувати творчі задуми у їх подальшому професійному житті!
Олена Домбровська, керівник відділу студентських об’єднань ХКТЕІ